kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۶۹۹
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳

 سال 2024 بدترین سال برای کودکان در سراسر جهان


 
 به گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در سال 2024 تعداد کودکانی که در مناطق جنگی زندگی می‌کنند یا به علت جنگ از خانه‌های خود آواره شده‌اند، به بیشترین میزان در تاریخ رسیده است.
در جنگ‌ها کسانی بیشترین آسیب را می‌بینند که کمترین نقش را در جنگ‌افروزی داشته‌اند. «کاترین راسل»، مدیر اجرائی یونیسف، در بیانیه‌ای اعلام کرد که تقریباً از هر نظر، سال ۲۰۲۴ یکی از بدترین سال‌ها برای کودکان در مناطق جنگی در تاریخ سازمان بوده است، چه از نظر تعداد کودکان متأثر یا میزان تأثیر بر زندگی آنها. یونیسف در گزارشی که دیروز (شنبه؛ 8 دی) منتشر شد، اعلام کرد که حدود ۴۷۳میلیون کودک در مناطق درگیری زندگی می‌کنند، یعنی بیش از یک کودک از هر 6 کودک در جهان. آن‌طور که شفقنا نوشته است، یونیسف همچنین اشاره کرد که نسبت کودکان که در مناطق جنگی زندگی می‌کنند، از حدود ۱۰درصد در دهه ۹۰ میلادی به حدود ۱۹درصد افزایش یافته است. این سازمان بیان کرده است که این کودکان کشته می‌شوند، آسیب می‌بینند، مجبور به ترک تحصیل می‌شوند، به واکسن‌های حیاتی دسترسی پیدا نمی‌کنند و از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند.
درگیری‌ها و جنگ‌های مرگباری که سراسر جهان را فراگرفته است، توجه را درباره شمار بالای کودکان قربانی ضروری می‌کند. شاید حادترین نمونه غزه باشد؛ نوار غزه طی بیش از یک سال گذشته تحت حملات مداوم و مرگبار رژیم صهیونیستی به گورستان کودکان تبدیل شده است. براساس آمار‌ها حدود بیش نیمی از از قربانی‌های نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، کودکان هستند. همچنین مارپیچ مرگبار جنگ داخلی در سودان نیز نسلی از کودکان این کشور را در معرض خطر مرگ قرار داده است. در اوکراین نیز تعداد زیادی کودک جان خود را بر اثر جنگ از دست دادند. البته، آن‌طور که میزان نوشته است، تعداد کودکان کشته‌شده در غزه درپی تنها 3 ماه اول جنگ رژیم صهیونیستی بیشتر از شمار کودکان کشته‌شده در ۲ سال جنگ اوکراین است! نگاهی به آمار و داده‌های بالا نشان می‌دهد که کودک بودن در غزه به معنای مواجهه لحظه به لحظه با مرگ و جراحت است. جامعه بین‌المللی نیز که از زمان آغاز جنگ اوکراین در تمام سطوح برای محافظت از کودکان اوکراین تلاش و شجاعانه اقدام کرده بود، درباره کشته‌شدن کودکان غزه و سودان سیاست دوگانه‌ای را اتخاذ کرده است؛ شاید، چون کودکان غزه و سودان مانند همتایان اوکراینی خود «بلوند» نیستند! باید توجه داشت که ورای جغرافیای محل سکونت و رنگ پوست کودکان گرفتار در مناطق جنگی و درگیری، پشت مرگ هر کودکی یک فاجعه انسانی بسیار بزرگ نهفته است.